Poza zilei: cea mai înaltă statuie din America de Sud

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 10 februarie 2013 267 afişări

Nu, nu e celebra statuie a lui Iisus din Rio de Janeiro, ci o nouă statuie a Fecioarei Maria, inaugurată la 1 februarie în oraşul bolivian Oruro.

Cu o greutate de 118 tone şi înaltă de 45,4 m (statuia "Cristo de la Concordia" din Cochabamba are 34,2 m, iar "Cristo Redentor" din Rio de Janeiro are 30,1 m), statuia este dedicată Fecioarei din Mină ("Virgen del Socavón"), protectoarea minerilor bolivieni şi se află pe culmea muntoasă Santa Bárbara, în sudul oraşului Oruro. Pentru comparaţie, Statuia Libertăţii din New York are o înălţime de 46 de metri.

Costul construcţiei, ridicată din beton armat, fibră de sticlă şi fibre de polipropilenă, s-a ridicat la 1,2 milioane de dolari, iar banii au fost asiguraţi din bugetul local şi de la guvern, ţinând cont că primăria vrea să facă din statuia cea nouă un punct de atracţie turistică important.

Inaugurarea statuii, la care a participat şi preşedintele Boliviei, Evo Morales, a fost programată să coincidă cu Carnavalul de la Oruro, un festival religios şi al tradiţiilor populare care se desfăşoară aici anual la începutul lunii februarie. Festivalul, inclus în patrimoniul UNESCO, combină tradiţiile folclorice indigene cu dansuri şi ceremonii creştine în onoarea Fecioarei Maria.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/poza-zilei-cea-mai-inalta-statuie-din-america-de-sud-10553199
10553199
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.