Retrospectiva excentricitatilor: Alexander McQueen la New York (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 14 mai 2011 48 afişări

Revenit in atentia publicului odata cu anuntul ca rochia de mireasa a lui Kate Middleton a fost creata de succesoarea sa, Sarah Burton, creatorul de moda Alexander McQueen, care s-a sinucis anul trecut, face obiectul unei expozitii recent deschise la Metropolitan Museum of Art din New York.

Intitulata "Savage Beauty" ("Frumusete salbatica"), expozitia - care ramane deschisa pana la 31 iulie - prezinta peste o suta de tinute si saptezeci de accesorii din toata cariera lui McQueen, pornind de la colectia din 1992 inspirata de Jack Spintecatorul si ajungand la ultima colectie prezentata postum in februarie 2010, "Angels and Demons".

Expozitia Alexander McQueen la New York (GALERIE FOTO)

Se pot viziona si filme ale paradelor de moda unde au fost prezentate colectiile creatorului, inclusiv una unde manechinele jucau rolul de piese de sah intr-o batalie Est contra Vest sau una in care un model era pictat de doi roboti.

Au fost amenajate, de asemenea, sali speciale, cum ar fi cea destinata accesoriilor create pentru prezentarea pe podium, printre care se numara incaltarile "Armadillo" facute celebre de Lady Gaga, palaria "Chinese Garden" (gradina chinezeasca) ori una in care rochiile sunt prezentate in vitrine cu oglinzi ca niste bijuterii, ceea ce permite observarea tuturor detaliilor lor.

Foto: colectia Metropolitan Museum of Art, New York

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/retrospectiva-excentricitatilor-alexander-mcqueen-la-new-york-galerie-foto-8266882
8266882
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.