Restaurante de lux pentru păsările cerului

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 17 februarie 2013 50 afişări

Mărinimia faţă de păsările afectate de venirea iernii şi disparţia majorităţii surselor de hrană nu se mai măsoară neapărat după cantitatea de firimituri de pâine lăsate pe pervazul ferestrei.

Mai nou, pentru a convinge zburătoarele să poposească la ferastra sau în curtea casei, britanicii sunt îndemnaţi de producătorii de hrană pentru păsări să le asigure un regim sănătos, cu hrană cumpărată de la magazine specializate, iar industria hranei de profil a început să mizeze serios pe combinaţii din ce în ce mai exotice, care rivalizează în complexitate cu produsele pentru animale şi păsări de casă.

În acest fel, scrie ironic The Independent, grădinile locuinţelor din oraşe tind să se transforme în adevărate restaurante de lux pentru păsărele pretenţioase. CJ Wildlife, de pildă, care se recomandă drept cel mai mare furnizor de hrană pentru păsări sălbatice, şi-a rafinat oferta cu rondele de seu "hand made" cu amestec de diverse seminţe şi fructe uscate, la aproape 12 lire bucata, ori viermişori hrăniţi cu germeni de grâu sau miere. Banalii viermişori s-au transformat şi ei: acum sunt doar bază pentru meniuri complete, iar varietăţile de viermi oferite s-au diversificat, incluzând soiuri exotice, cu care zburătoarele din Marea Britanie nici nu ajung vreodată să aibă contact în habitatul lor natural.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/restaurante-de-lux-pentru-pasarile-cerului-10566433
10566433
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.