Reparaţia de pietre preţioase este văzută de o companie uriaşă ca o soluţie pentru a arunca bijuteriile care nu au ieşit cum trebuie

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 29 mai 2022 47 afişări

Reparaţia de pietre preţioase este văzută de o companie uriaşă ca o soluţie pentru a arunca bijuteriile care nu au ieşit cum trebuie

Unele pietre preţioase şi semipreţioase nu mai ajung să fie folosite în bijuteriile pentru care au fost pregătite deoarece se strică în timpul procesului de producţie. Pentru a nu renunţa totuşi la ele, unele case producătoare de bijuterii, printre care şi cea italiană Pomellato, s-au gândit să încerce o soluţie japoneză, folosită cu succes în reparatul obiectelor de porţelan, scrie New York Times.

Astfel, compania a apelat la o specialistă japoneză în ceea ce se numeşte kintsugi, arta reparării ceramicii sparte prin lipirea bucăţilor cu un lac special presărat cu aur pentru a accentua crăpăturile.

Aceasta a reparat o serie de pietre preţioase şi semipreţioase care au fost ulterior transformate în broşe, inele, pandantive sau cercei, care s-au vândut cu preţuri între 10.000 şi 18.000 de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ACCESORII,
bijuterii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.