Poza zilei: cum se luptă chinezii cu smogul

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 17 februarie 2013 59 afişări

O pâclă de smog a acoperit Beijingul şi alte zone din China în dimineaţa zilei de duminică, reducând serios vizibilitatea în trafic şi silindu-i pe locuitori să circule cu măşti contra poluării.

Centrul de monitorizare a mediului de la Beijing a anunţat că particulele toxice din aer, măsurând 2,5 microni sau mai puţin, depăşeau în concentraţie 200 micrograme pe metru cub pe raza capitalei şi a provinciilor Tianjin, Hebei şi Henan, mergând până la 500 (poluare extremă) în Shijiazhuang, capitala provinciei Hebei. Potrivit agenţiei Xinhua, vizibilitatea în zona aeroportului internaţional din Beijing s-a redus temporar la doar 5-10 m, ceea ce a determinat amânarea unor zboruri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
poza zilei,
China,
smog,
poluare
/arta-si-societate/panorama/poza-zilei-cum-se-lupta-chinezii-cu-smogul-10566436
10566436
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.