Noua viaţă a fabricilor vechi, Pe vremuri aici lucrau mii de oameni, dar acum vin aici mii de oameni să se distreze

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 20 noiembrie 2021 382 afişări

Noua viaţă a fabricilor vechi, Pe vremuri aici lucrau mii de oameni, dar acum vin aici mii de oameni să se distreze

Nu de multe ori, vechi fabrici fac loc altor proiecte imobiliare, cu aceeaşi utilizare sau chiar comerciale şi rezidenţiale. Uneori, pe locul fabricii apare un parc, aşa cum s-a întâmplat în Taiwan, unde o fabrică de zahăr abandonată din Pintung City a devenit un loc de relaxare pentru public, scrie Dezeen.

Proiectul, gândit şi realizat de ECG International Landscape Consultants, a transformat fosta platformă de 160.000 de metri pătraţi a fabricii de zahăr în ceea ce se cheamă Heito 1909, după numele oraşului din perioada ocupaţiei japoneze de la acea vreme şi anul deschiderii capacităţii de producţie.

Parcul încadrează în peisaj ruinele fabricii, cum ar fi bazine de apă reziduală sau un tunel subteran, planul exact al acesteia putând fi văzut din aer. Heito 1909 include şi o machetă a vechii fabrici, o construcţie care aminteşte de un pavilion de bambus construit în anii ’20 cu ocazia vizitei celui care avea să devină împăratul Japoniei, loc de joacă pentru copii şi belvedere în zona unuia dintre bazine.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARHITECTURA,
fabrici,
parc,
zahar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.