Legendele Hollywoodului: Loretta Young (VIDEO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 10 martie 2013 59 afişări

Aşa cum şi creatorii de modă îşi caută inspiraţia în trecut, la fel procedează realizatorii de costume de la Hollywood, iar câteodată se organizează expoziţii în care se pot admira creaţiile care i-au influenţat.

O astfel de expoziţie este şi cea de la Hollywood Museum din Hollywood, intitulată "Loretta Young: Hollywood Legend", scrie Financial Times. Expoziţia, organizată cu prilejul centenarului naşterii actriţei, va rămâne deschisă până la 29 aprilie şi cuprinde peste 5.000 de obiecte reprezentative pentru cariera şi viaţa ei, inclusiv costume purtate în filme, bijuterii, pantofi, decoraţiuni interioare din locuinţele ei din Beverly Hills şi Palm Springs.

Expoziţia prezintă, de asemenea, creaţiile şi schiţele celui care avea să-i devină soţ spre finalul vieţii, Jean Louis, creator de modă parizian care a avut un mare succes în lumea filmului. Jean Louis nu a lucrat numai cu Loretta Young, considerată cea mai bine îmbrăcată actriţă din America, ci şi cu Rita Hayworth, Marlene Dietrich, Marilyn Monroe sau Judy Garland, o parte dintre rochiile create pentru acestea fiind şi ele incluse în expoziţie.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/legendele-hollywoodului-loretta-young-video-10657637
10657637
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.