Haina care te întinereşte la loc

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 17 februarie 2013 79 afişări

Pe lângă aspect şi confort, unii producători se laudă că articolele lor vestimentare pot şi să menţină tinereţea şi sănătatea purtătorilor.

Astfel de produse se încadrează în categoria numită de unii dermatotextile sau de alţii cosmetotextile, iar producătorii lor susţin că materialul din care sunt confecţionate este tratat cu diverse substanţe ca aloe vera, cafeină sau retinol, ce intră în piele prin purtare scrie New York Times.

Aşa stau lucrurile cu gama Proskins SLIM, despre care se susţine că hidratează pielea purtătoarelor, ori gama iPant de la Wacoal, despre care producătorul spune că are microcapsule cu cafeină, vitamina E şi ceramide în material, care distrug grăsimea, acţionează împotriva efectelor îmbătrânirii şi refac şi întreţin fermitatea pielii, ajutând la reducerea celulitei. Microcapsulele rezistă la 100 de spălări. Alte articole, cum ar fi cele din din gama de colanţi şi tricouri CASS Wear Repair, conţin oxid de cupru, despre care se spune că reduce ridurile şi petele cauzate de îmbătrânirea pielii.

Nici producătorii de blugi nu se lasă mai prejos. Wrangler are în plan o gamă denumită Denim Spa Therapy for Legs, cu trei modele tratate cu aloe vera sau extract de măsline.

Scopul acestor cosmetotextile este de a-i ajuta pe purtători să câştige timpul pe care altădată ar fi trebuit să-l aloce aplicării unor creme de corp. Există şi critici, care spun că îmbrăcămintea nu are cum să aibă asemenea beneficii, pentru că, dacă rezistă la atâtea spălări, nu are cum să elibereze într-adevăr substanţele respective de îngrijire a pielii. Dar producătorii nu se lasă şi anunţă noi produse. Proskins are în plan o gamă de mănuşi, măşti pentru ochi, eşarfe şi chiar pijamale destinate luptei împotriva îmbătrânirii pielii, fără a neglija să le atragă însă atenţia clienţilor prea entuziaşti că acestea nu sunt produse minune.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/haina-care-te-intinereste-la-loc-10566461
10566461
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.