Franta insulara

Postat la 28 iulie 2009 88 afişări

Pentru multi, Franta inseamna castele, muzee, Turnul Eiffel. Atentia turistilor o merita insa si insulele, ferite de aglomeratia celor ce cauta sa viziteze obiectivele celebre din Hexagon.

ILE DE PORT-CROS: La o aruncatura de bat de Coasta de Azur, insula gazduieste singurul parc maritim al Europei, unde traiesc diverse specii de vietuitoare, de la tiparul Moray la baracude. Pe traseul marcat pentru cei ce vor sa observe cum se desfasoara viata marina, apa este atat de limpede, incat se poate vedea fundul marii la circa patruzeci de metri in adancime, impreuna cu flora si fauna. Insula impune reguli stricte, nefiind permise accesul masinilor sau al bicicletelor si nici greblarea nisipului de pe plaja.

ILE DES EMBIEZ: Cumparata in anii ‘50 de Paul Ricard, om de afaceri din industria bauturilor alcoolice, insulita din largul coastei provensale a fost ferita de dezvoltarea imobiliara haotica gratiei regulii impuse de proprietarul sau de a nu se construi spatii de cazare sau magazine decat in zona portului, restul ramanand nemodificat de mana omului. Vizitatorii pot da ocol insulei fie cu bicicleta, fie cu trenuletul, trecand printre palcuri de pini parfumati, vii rustice sau pe langa pajisti de flori salbatice.

ILE D’YEU: Situata la distanta de o ora cu bacul de coasta vestica a Frantei, insula se remarca prin spiritul sau tanar, dat fiind ca un sfert din populatia de 5.000 de locuitori are sub douazeci si cinci de ani. Un punct de atractie il reprezinta ruinele unui castel ce dateaza din secolul al XIV-lea, iar fructele de mare obtinute gratie mestesugului pescarilor de pe insula sunt delicioase.

ILE DE BATZ: O insulita unde timpul trece incet, iar localnicii prefera sa se deplaseze cu bicicleta si caruta. Climatul locului a atras candva un parizian excentric, pe numele sau Georges Delaselle, care a creat aici o superba gradina botanica in 1897. Ca atare, insulita nu este o destinatie adecvata pentru turistii ce doresc sa se intoarca acasa incarcati de diverse obiecte cumparate de prin locurile pe unde au fost; pe Ile de Batz exista un singur magazin de suveniruri. Lipsa magazinelor poate fi compensata insa cu relaxarea la unul din multele restaurante.

ILE D’OLERON: Capitala stridiilor din Franta. Situata in largul coastei de vest a tarii, este a doua insula franceza ca marime dupa Corsica, renumita pentru recolta anuala de 60.000 de tone de stridii. Crescatoriile de moluste se pot vizita, iar dupa o degustare se poate lenevi pe Grand Plage sau la umbra pinilor si a stejarilor din Vert-Bois.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franta,
turism,
insule,
/arta-si-societate/panorama/franta-insulara-4703042
4703042
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.