Concurs cu premiu insolit: o călătorie în spaţiu

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 21 august 2011 52 afişări

Obiectiv foarte cunoscut locuitorilor, dar şi turiştilor care trec prin Seattle, clădirea Space Needle (Acul spaţial) aniversează cincizeci de ani de la construire, pe care proprietarii săi doresc să-i sărbătorească printr-un concurs al cărui câştigător va pleca în spaţiul cosmic.

La concurs, lansat recent cu participarea lui Buzz Aldrin, al doilea om care a păşit pe Lună, se pot înscrie doar cetăţenii americani, până la sfârşitul anului. Dintre aceştia vor fi selectaţi o mie de concurenţi ce vor fi supuşi la o probă de îndemânare pentru a se desemna câştigătorul.

Norocosul va primi un loc pe o navă a companiei Space Adventures, ajungând în 2012 la graniţa dintre atmosfera Pâmântului şi spaţiul cosmic.

Înfiinţată în 1998, Space Adventures a trimis până acum în spaţiu şapte turişti în opt excursii pe Staţia Spaţială Internaţională, la preţuri între 20 şi 35 de milioane de dolari. Primul turist spaţial a fost americanul Dennis Tito în aprilie 2001, într-o călătorie de şapte zile pentru care a plătit 20 de milioane de dolari. Unul dintre turişti a zburat de două ori în spaţiu, în 2007 şi 2009. Printre curajoşii cu dare de mână s-a numărat şi o femeie, americanca de origine iraniană Anousheh Ansari, care a petrecut 10 zile în spaţiu.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/concurs-cu-premiu-insolit-o-calatorie-in-spatiu-8637384
8637384
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.