Ce faci cand vrei o geanta Hermes sau Louis Vuitton? Furi de la angajator 80.000 de euro

Postat la 17 iunie 2011 431 afişări

O fosta contabila din Londra a fost condamnata la inchisoare, dupa ce procurorii au dovedit ca a furat de la angajator 80.000 de euro ca sa-si cumpere in total 22 de genti de firma.

Zaira Beg, 26 de ani, s-a prefacut bolnava de cancer de coloana vertebrala ca sa-si ia concedii medicale, incasand fraudulos 35 de facturi de venit in cele noua luni din 2009 cat a lucrat pentru Ingeus UK, cel mai mare furnizor guvernamental de servicii de asistenta pentru persoanele amenintate de somajul pe termen lung, intre care persoane cu disabilitati, tineri sau persoane aproape de varsta pensionarii.

Tribunalul Snaresbrook a stabilit ca inculpata avea in casa 22 de genti de firma, in principal Gucci, Hermes, precum si o poseta Louis Vuitton de 4.500 de euro, intre care unele nefolosite, cu ambalajul inca nedesfacut, relateaza CourtNews.uk.

Beg, care castiga 1.940 de euro pe luna, a furat in total peste 81.000 de euro, cu care si-a cumparat cele 22 de genti si un laptop.

Avocata apararii a sustinut ca Zaira Beg sufera de tulburare afectiva bipolara, pentru care este in tratament, si ca se simtea prost la lucru, fiindca era hartuita de colegi si ocolita sistematic la promovari in companie. Acuzarea a constatat insa ca modul cum inculpata si-a programat concediile medicale si s-a prezentat regulat sa-si ridice banii indica un calcul care exclude ipoteza ca n-ar fi stiut ce face.

Tribunalul a audiat, de asemenea, marturii din care a rezultat ca Beg se ducea la cumparaturi de genti in magazinele de lux exact in zilele de dupa ce isi lua adeverintele de concediu medical. Judecatorul a declarat ca este vorba de o frauda serioasa si o violare a increderii angajatorului, mai ales tinand cont de responsabilitatea sociala a muncii ei.

Zaira Beg si-a recunoscut vinovata de acuzatia de frauda si a fost condamnata la inchisoare pentru 16 luni.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/ce-faci-cand-vrei-o-geanta-hermes-sau-louis-vuitton-furi-de-la-angajator-80-000-de-euro-8354429
8354429
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.