Ajutati broasca sa treaca strada!

Postat la 22 octombrie 2010 25 afişări

Impresionate de numarul mare de broaste raioase care-si gasesc sfarsitul sub rotile masinilor de pe drum in Marea Britanie, organizatii specializate in protectia reptilelor incearca sa atraga atentia publicului asupra acestei probleme.

Organizatia Froglife a lansat recent o campanie de strangere de fonduri prin care sa poata fi cumparate echipamente necesare voluntarilor organizatiei, care patruleaza pe drumurile in apropierea carora se afla iazuri unde se reproduc broastele raioase.

Voluntarii aduna aceste animale de pe drum si le transporta la loc sigur cu galeata.O problema ce sta in calea organizatiilor ecologiste este imaginea proasta pe care o au broastele raioase (singurul reprezentant simpatic al speciei prezentat in literatura britanica este Broscoiul din "Vantul prin salcii" al lui Kenneth Grahame), multi oameni temandu-se in continuare ca vor face bube daca pun mana pe ele.

Reprezentantii unui alt grup de protectie a amfibienilor considera ca solutia cea mai buna ramane patrularea zonelor unde se reproduc aceste animale, avand in vedere ca broastele raioase sunt cunoscute pentru faptul ca revin an de an la aceleasi balti, iar in drumul lor ajung pe sosele, unde zabovesc, atrase de caldura asfaltului, expunandu-se astfel la pericole.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mediu,
Marea Britanie,
broaste,
ecologie
/arta-si-societate/panorama/ajutati-broasca-sa-treaca-strada-7524574
7524574
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.