Cat de bogata este...? Astazi: Rihanna (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 02 august 2011 1586 afişări

Ea e fata cu "Umbrella" si cu povestea de succes a unei tinere talentate din Barbados care ajunge peste noapte vedeta in SUA. Are patru premii Grammy la activ, tot patru American Music Awards si 18 premii Billboard Music. Are propria ei companie, Rihanna Entertainment, cu afaceri in muzica, film, moda si parfumuri.

Luna trecuta, Rihanna a semnat un acord pe mai multi ani cu Autoritatea de Turism din Barbados pentru promovarea insulei ca destinatie turistica, dupa ce in mai semnase un contract in valoare de 500.000 de dolari ca sa promoveze apa de cocos Vita Coco, intr-o campanie alaturi de Madonna si Anthony Kiedis de la Red Hot Chili Peppers.

Tot anul acesta, Rihanna a devenit purtatoarea de cuvant a campaniei 100 Years Skincare a Nivea. Astfel de contracte intregesc averea, apreciata de unele surse la 60 de milioane de dolari (Celebrity Net Worth), de altele la 143 de milioane de dolari (IMDB, care citeaza o estimare Forbes), a uneia dintre cele mai bine vandute cantarete ale momentului.

Robyn Rihanna Fenty s-a nascut in 1988 la Saint Michael, in Barbados, dintr-o mama originara din Guyana si un tata cu origini irlandeze, intr-o familie modesta cu sase copii, marcata de dependenta de alcool si droguri a tatalui.

A inceput sa cante la o varsta frageda, inspirata fiind de muzica reggae, si a abandonat liceul, dorind sa se dedice cantatului. A inregistrat cateva demo-uri pe care primul ei producator muzical le-a trimis catorva case de discuri, intre care si Def Jam Recordings, condusa de Jay-Z, cu care Rihanna a si semnat primul contract, in 2005.

Se muta apoi in State, unde primul ei single, "Pon de Replay", ajunge nr. 2 in topul Billboard Hot 10 si in topul britanic al single-urilor.

Albumul de debut, "Music of the Sun", scos in august 2005, se vinde in peste 2 milioane de exemplare in toata lumea. In 2007, Rihanna e deja o vedeta de talie internationala, ajunsa la al treilea album, "Good Girl Gone Bad", care a generat opt single-uri, toate ajunse intre primele opt piese din topul Billboard Hot 100, inclusiv faimosul "Umbrella". Cel mai recent album, "Loud", iesit pe piata in noiembrie 2010, s-a vandut inca din prima saptamana in 207.000 de exemplare, iar single-ul "Only Girl (In the World)" a ajuns pe prima pozitie in topurile din nu mai putin de zece tari, intre care SUA si Marea Britanie.

Anul trecut, Rihanna a scos pe piata o carte ilustrata autobiografica, intitulata chiar "Rihanna", anul acesta a fost lansata linia de parfumuri Reb'l Fleurs, in colaborare cu compania lui Jay-Z, Iconic Fragrances, iar in 2012 va fi lansata adaptarea pentru cinema a jocului Battleship, in care va juca si Rihanna.

Revista Forbes o plaseaza pe lista celor mai bine platite vedete sub 30 de ani, calculand la 29 de milioane de dolari incasarile ei numai din perioada mai 2010 - mai 2011 de pe urma concertelor, a vanzarilor de albume si a contractelor de reclame cu diverse branduri, de la bauturile Fuze Drinks si pana la aparatele de ras Venus Razors. In acelasi timp insa, Rihanna are o cota importanta si la bursa filantropilor, prin intermediul fundatiei sale, Believe, infiintata in 2006 in beneficiul copiilor suferinzi de boli incurabile.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/muzica/cat-de-bogata-este-astazi-rihanna-video-8558310
8558310
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.