Mozart în spaţiu

Postat la 17 septembrie 2016 45 afişări

Mozart în spaţiu

Cum luna aceasta franciza Star Trek împlineşte cincizeci de ani, o companie de operă din Los Angeles, Pacific Opera Project (POP) a organizat un spectacol menit să marcheze această aniversare reluând o producţie foarte bine primită de-a sa, scrie LA Times.

Producţia fondatorilor POP, Josh Shaw şi Stephen Karr, reprezintă o îmbinare între opera mozartiană Răpirea din serai şi elemente caracteristice primului serial din seria Star Trek, cei doi transpunând în spaţiul cosmic povestea a două tinere răpite de piraţi şi vândute unui demnitar otoman care le ţine prizoniere într-un harem.

Ideea le-a venit pornind de la termenul de ”răpire„, care i-a făcut să se gândească la cazurile de oameni răpiţi de extratereştri şi aşa au ajuns la science fiction şi în cele din urmă la Star Trek. Personajele au fost adaptate şi ele, unele devenind ofiţeri ai Flotei Stelare după modelul echipajului din serial, iar turcii fiind înlocuiţi cu klingonieni.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.