UPDATE: Alexandru Sovu: „Sunt acuzat de conspiraţie la realizarea unor skimere, lucru care il contest cu indignare”. Românii care au speriat Marea Britanie şi întreaga lume: "Fără tehnologia lor, crimele nu ar fi fost posibile"

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 06 ianuarie 2018 49564 afişări

Trei români au fost acuzaţi, în Marea Britanie, că au sprijinit o bandă să distribuie skimmere infractorilor din întreaga lume, conform Dailymail.

Alexandru Sovu, de 39 de ani, este acuzat că ar fi conspirat pentru realizarea de skimmere, care pot fi potrivite în ATM-uri şi staţii de benzină. Paula Cioaca, de 32 de ani, soţia lui Ionel Băluţă, cel care coordona activitatea infracţională, şi Anca Fuioagă, de 37 de ani, au apărut, de asemenea, în sala de judecată, fiind acuzaţi de conspiraţie pentru fraudarea sistemului bancar din UK.

 

Alexandru Sovu este unul dintre cei trei români care au fost acuzaţi, în Marea Britanie, că au sprijinit o bandă să distribuie skimmere infractorilor din întreaga lume, conform Dailymail. El a transmit un comentariu redacţiei: „Nu sunt acuzat că am făcut niciun skimmer. Sunt acuzat de conspiraţie la realizarea unor skimere, lucru care il contest cu indignare”.

 

Procuroul Michael Shaw a spus că device-urile de clonat carduri erau vândute sub altă denumire, în ţări ca SUA, Vietnam sau China.

 

Alte opt persoane implicate în această activitate au pledat vinovate şi au fost condamnate. 

 

Conform informaţiilor oferite de procuror, cardurile introduse în aceste device-uri n erau nu numai fraudate, ci şi blocate, iar posesorul trebuie să plătească pentru deblocare. “Fără tehnologia dezvoltată de Alexandru Sovu, aceste delicte nu ar fi fost posibile,” a spus procurorul. Sovu a fost arestat pe aeroportul Heathrow, iar poliţia de descoperit în telefonul său o probă incriminatorie: o traducere în chineză, cu Google translate, despre cum pot fi deghizate skimmerele în încărcătoare de telefoane mobile.

 

Device-urile erau construite în locuinţa pe care inculpaţii o ocupă în Colchester, Essex.Cei trei români care au apărut acum în faţa instanţei neagă acuzaţiile care le sunt aduse.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.