Din vieţile secrete ale super bogaţilor: de câţi bani au nevoie ca să fie fericiţi

Postat la 08 ianuarie 2018 349 afişări

Majoritatea oamenii au un ”număr al fericirii”, care se referă la cantitatea de bani de care au nevoie pentru a-şi permite stilul de viaţă pe care şi-l doresc fără se se îngrijoreze de lipsa banilor. Pentru o familie bogată din New York, acest număr variază între 100 şi 190 de milioane de dolari, potrivit unei estimări realizate de revista Town & Country.

Din vieţile secrete ale super bogaţilor: de câţi bani au nevoie ca să fie fericiţi

Doar 0,09% din milionarii americani au averi de peste 100 de milioane de dolari, potrivit unui studiu WealthEngine.

Aproximativ 5% dintre americani sunt milionari, iar majoritatea acestora- circa 95% - au averi cuprinse între 1 milion şi 5 milioane de dolari, potrivit estimărilor WealthEngine. Mulţi dintre ei consideră că aceşti bani nu le sunt suficienţi, scrie Business Insider. ”Mulţi oameni cred că, alături de bunuri şi servicii tangibile, să ai totul înseamnă să ai suficienţi bani încât să acoperi o cheltuielă majoră şi să deţină şi alţi bani în plus”, spune Norman Vanamee în revista Town & Country.

Vanamee a consultat mai mulţi experţi pentru a face o estimare a ”numărului fericirii” pentru un cuplu ipotetic, format din persoane care au în jur de 40 de ani,  nu lucrează, au copii adolescenţi ce studiază la o şcoală privată din New York, trăiesc într-un apartament în apropiere de Central Park, pe 5th Avenue, cumpără obiecte de artă, călătoresc cu private jet-uri, donează în scopuri caritabile şi au angajaţi care să se ocupe de întreţinerea locuinţei - un chef, un şofer, o menajeră - în plus, au şi două case de vacanţă. Totodată, pun deoparte câte 25 de milioane de dolari pentru moştenirea fiecărui copil.

Un analist citat în revistă estimează că acest cuplu ipotetic ar avea nevoie de 190 de milioane de dolari pentru a-şi susţine stilul de viaţă.

Iată câteva dintre aspectele care au fost luate în calcul pentru a ajunge la acest număr:

Imobiliare: 18 milioane de dolari pentru apartamentul de pe Fifth Avenue cu vedere la Central Park, 2 milioane de dolari pentru mobilă şi decoraţiuni, 20 de milioane de dolari pentru casa de vacanţă din  Hampton şi pentru un loc în Caraibe.

Educaţie: câte 1,7 milioane de dolari pentru educaţia fiecăruia dintre copii.

Filantropie: câte 25.000 de dolari anual pentru a face parte din boardul unui muzeu din New York, plus 15.000 de dolari pentru participarea la evenimente anuale caritabile.

Angajaţi: câte 190.000 de dolari anual pentru şofer, chef şi menajeră.

Sănătate şi frumuseţe: câte 150.000 de dolari anual pentru garderobă, hairstyle, antrenori şi proceduri estetice.

Alţi experţi plasează valoarea numărului fericirii la 100 de milioane de dolari.

Miliardarii ”văd cele 100 de milioane de dolari ca pe un punct de plecare pentru obţinerea unei averi adevărate”, comentează Richard Kirshenbaum, un jurnalist care a scris cartea ”Isn't That Rich? Life Among the 1%". "Simt, într-o oarecare măsură, că nu am suficienţi bani”, a declarat Thomas Gallagher, multimilionar, pentru The New York Times. ”Am mai mulţi bani decât mi-am imaginat vreodată, dar mă întreb în continuare - am suficienţi, dacă trăiesc mai mult decât credeam?”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.