Top 10 state în care e cel mai avantajos să faci copii (GALERIE FOTO)

Postat la 11 mai 2012 49 afişări

Care sunt cele mai bune state pentru cine vrea să aibă copii? Organizaţia internaţională Salvaţi Copiii a clasificat 165 de ţări după calitatea condiţiilor oferite mamelor şi copiilor în primele 1.000 de zile de viaţă a copilului, inclusiv în lunile dinainte de naştere.

Ediţia din 2012 a studiului "State of the World's Mothers" evaluează statele după mai multe criterii - accesul femeilor şi al copiilor la hrană şi apă, la servicii de sănătate, accesul femeilor la educaţie şi la funcţii publice, veniturile disponibile, raportul între veniturile femeilor şi ale bărbaţilor, riscul de mortalitate maternă şi infantilă, accesul la contraceptive, dar şi facilităţile oferite de stat - numărul de zile de concediu de maternitate şi cât anume reprezintă alocaţiile din salariul mamei.

Studiul împarte ţările în 4 grupe, în ordinea descrescătoare a gradului de dezvoltare economică şi socială, încadrând România în grupa celor mai dezvoltate ţări din punctul de vedere al condiţiilor oferite mamelor şi copiilor.

Top 10 state în care e cel mai avantajos să faci copii (GALERIE FOTO)

Primul loc în ierarhia de ansamblu este ocupat de Norvegia, care are şi cel mai bun punctaj la indicatorii privind condiţiile de viaţă pentru femei, în timp ce la indicatorul condiţiilor de viaţă pentru copii (unde cea mai prielnică ţară este Islanda), Norvegia ocupă locul 11. România ocupă locul 35 în ierarhia de ansamblu, după Slovacia şi Malta şi înaintea Serbiei, a Bulgariei sau a Rusiei, în timp ce după indicatorul condiţiilor pentru femei se situează pe locul 31, iar la condiţiile pentru copii - locul 39.

Grupa ţărilor dezvoltate cuprinde 43 de state, aproape toate din Europa, cu excepţia a 4 state - SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă. SUA se plasează pe locul 25, după Grecia, Ungaria, Lituania şi chiar după Belarus.

Grupele următoare cuprind aproape exclusiv ţări din Africa, Asia, Orientul Mijlociu şi America Latină. Condiţiile de viaţă cele mai proaste pentru femei şi copii, conform studiului, sunt în Niger, Afganistan, Yemen, Guineea-Bissau, Mali, Eritreea, Ciad şi Sudan.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/top-10-state-in-care-e-cel-mai-avantajos-sa-faci-copii-galerie-foto-9613772
9613772
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.