Ştiţi să vă alegeţi şampania?

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 15 martie 2014 81 afişări

Multe dintre momentele festive din viaţa omului modern sunt de neconceput fără o cupă de şampanie ciocnită cu familia, prietenii sau colegii. Importanţa pe care o acordă vinului spumant consumatorii din diverse ţări, cum ar fi Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii, a dus la apariţia unei game largi de asemenea băuturi pentru diverse gusturi, scrie Financial Times.

Ştiţi să vă alegeţi şampania?

Cei care au ceva de sărbătorit pot astfel să aleagă dintre vinurile spumante de la mărci renumite sau din cele de la producători mai mici. Primele au avantajul constanţei în privinţa gustului la nivelul producţiei dintr-un an. Spumantele de la cel de-al doilea grup de producători se remarcă prin cantitatea mare de informaţii oferită pe etichetă, pentru ca orice cumpărător să ştie din ce recoltă provin strugurii, unde au fost cultivaţi aceştia ori când s-a efectuat degorjarea (îndepărtarea drojdiilor la a doua fermentare din sticlă).

Tendinţa nu a trecut neobservată în rândul marilor producători, care au început şi ei să ofere mai multe informaţii despre spumantele lor, chiar dacă nu sunt la fel de uşor de citit, deoarece unii preferă să le prezinte sub forma unui cod.

Cu asemenea ofertă bogată, consumatorii au început să fie mai pretenţioşi, căutând în prezent spumante mai "în etate" şi cât mai seci. Acestea sunt mai uşor de obţinut în prezent, în unele cazuri graţie schimbării climatice care permite strugurilor să se coacă mai bine, ceea ce înseamnă că producătorii nu mai trebuie să introducă o cantitate de zahăr la fel de mare ca în trecut pentru a compensa aciditatea băuturii.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/stiti-sa-va-alegeti-sampania-12270046
12270046
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.