Moda pe doua roti. Ce purtam pe bicicleta (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 09 iulie 2011 131 afişări

Cresterea numarului de oameni care aleg bicicleta drept mijloc predilect de locomotie a dus la aparitia nu numai a unei piete a designerilor de biciclete pentru clienti cu pretentii, ci si la aparitia unor firme care creeaza si vand vestimentatie speciala pentru biciclisti, scrie the Wall Street Journal.

Vestimentatia speciala pentru biciclisti a aparut din necesitatea de a crea haine pe care acestia sa le poata purta si cand merg cu bicicleta, si la birou. Au aparut haine care absorb transpiratia, protejeaza purtatorul de ploaie sau vant, stralucesc in intuneric si sunt foarte rezistente, atragand pana si vedete ca actorul Matthew Modine, ciclist impatimit.

Firme ca Levi's ofera variante modificate de blugi pentru ciclisti, in timp ce alte firme, ca NAU, Betabrand, Chrome sau 1 Less Car, ofera pantaloni cu tesatura dubla, adecvati celor care pedaleaza, camasi elegante dintr-o tesatura speciala de bumbac creata initial pentru pilotii militari britanici, ori tricotaje din lana merinos, mai buna ca bumbacul in gestionarea umezelii, sau pur si simplu tricouri inscriptionate cu logo-uri pentru biciclisti.

Moda pe doua roti. Ce purtam pe bicicleta (GALERIE FOTO)

Alte companii au iesit pe piata cu veste sau geci cu dungi reflectorizante ori esarfe ce reflecta lumina.Nici producatorii de incaltaminte fina n-au stat deoparte, dupa cum o demonstreaza italienii de la Dromarti, care au lansat o linie "clasica" de pantofi eleganti, potriviti si pentru pedalat.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/moda-pe-doua-roti-ce-purtam-pe-bicicleta-galerie-foto-8472042
8472042
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.