Intre ursuletul panda si flying tourbillon

Postat la 04 august 2008 15 afişări

Ca si in alti ani, Cartier a facut valva anul acesta, la Salonul de la Geneva, cu o colectie in care brandul si-a demonstrat, din nou, legendarul talent de a lucra cu pietrele pretioase. Spre deosebire de alti ani, Cartier a facut valva anul acesta, la Salonul de la Geneva, cu un model mai complicat - primul model al brandului care a primit Poincon de Geneve: Ballon Bleu Flying Tourbillon. Mai mult, oficiali ai firmei au spus pentru Dupa Afaceri Chronos ca, incepand din 2009, Cartier va fi recunoscut si pentru mecanismele complicate, pe langa ceasurile haute-joaillerie. 

Dupa Inde Mysterieuse, Cirque Animalier este o alta colectie semnata Cartier, care se inspira din universul asiatic ? ursuletul panda, elefantul si tigrul, toate pavate in intregime cu pietre pretioase, transforma ceasurile in giuvaieruri. Faptul ca arata si ora e de o importanta secundara. Fiecare dintre cele trei modele va fi disponibil intr-o editie limitata de 50 de exemplare: ursul panda din diamante si safire negre, elefantul (poate cel mai reusit si, culmea, cel mai delicat din serie) din diamante si tigrul din diamante galbene si onix.

Perles de Cartier e un alt model la care designul primeaza clar in fata mecanismului (quartz ca la mai toate piesele haute-joaillerie) ? ceasul are un design excentric (in ambele sensuri). Mizand pe forma perlelor, modelul e alcatuit din patru cercuri ? doua perle si doua cadrane din sidef, inconjurate de diamante. La fel de interesant din punct de vedere al designului este Noeud, adica, pe romaneste, ceasul nod. Bineinteles, un nod din diamante, unde isi gaseste loc si un cadran din sidef pe care timpul se citeste "la orizontala". Ambele fac parte din colectia Cartier Libre.

Trecand la piese cu mai multa greutate, la propriu, noua versiune a modelului emblematic Roadster e o combinatie de aur alb si lemn masiv de nuc (atat pe cadran, cat si in cadrul bratarii), ceea ce face ca acest ceas sa atarne mai greu pe mana. Prin utilizarea generoasa a lemnului pretios (extras din portiunea cea mai neteda a trunchiului de copac), Roadster face trimitere la bordurile masinilor de lux. In varianta din aur roz vor fi disponibile 250 de exemplare, iar in aur alb ? 150. Un alt model stindard al casei ? Pasha Seatimer a fost prezentat intr-o carcasa de 42,5 mm, care include un cronograf. Modelul e o combinatie interesanta (si reusita) de cauciuc negru, aur galben, diamante si ceramica neagra. E un ceas foarte exuberant care, desi lansat pentru publicul masculin, va avea cu siguranta mare succes la femei in pofida dimensiunilor.

Ca prim pas in strategia sa de lansare in domeniul complicatiilor, Cartier a lansat anul acesta modelul Ballon Bleu Flying Tourbillon, pe baza unui mecanism conceput de manufactura Roger Dubuis si in dezvoltarea caruia a fost implicata si Carole Forestier-Kasapi, directoarea de dezvoltare a mecanismelor de haute-horlogerie de la Cartier (modelul a primit Poin'on de Gen've, o premiera in istoria Cartier). "Pentru acest model, important a fost sa cream un mecanism plat, pentru a nu compromite in niciun fel designul foarte special al liniei Ballon Bleu. De asemenea, ceasul are un cadran dublu ? deasupra e un fel de grila care confera ceasului o profunzime surprinzatoare. Cadranul e foarte gros, asa ca am ales un flying tourbillon, care poate fi plasat mai sus, nu sub cadran, ca un tourbillon normal", a spus Forestier-Kasapi.

Se pare ca Ballon Bleu Flying Tourbillon este doar inceputul, pentru ca, in ianuarie 2009, la urmatoarea editie a Salonului de la Geneva, Cartier va lansa o colectie conceputa de Carole Forestier Kasapi ? "categoric, o colectie de haute horlogerie, cu o serie de complicatii foarte speciale". De altfel, intrebata, din punctul de vedere al specialistului care este complicatia sa preferata, Carole Forestier-Kasapi spune ca nu exista inca, dar o va prezenta in ianuarie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Intre,
ursuletul,
panda,
si,
flying,
tourbillon
/arta-si-societate/lifestyle/intre-ursuletul-panda-si-flying-tourbillon-4074326
4074326
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.