Încă nu ştiţi să faceţi brânză?

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 29 ianuarie 2012 102 afişări

Un număr tot mai mare de americani încep să prefere eticheta "de casă", renunţând la comoditatea cumpărăturilor din magazin.

Se poartă, de pildă, ca oamenii să-şi prepare în casă mascarpone, mozzarella sau alte tipuri de brânzeturi. Au apărut, drept urmare, şi companii care au pus în vânzare truse de făcut brânzeturi, la preţuri de 20-30 de dolari, ce conţin forme pentru brânză, pânză de bumbac pentru scurgerea produsului rezultat şi termometru necesar pentru anumite sortimente, scrie The Wall Street Journal.

Există chiar şi temerari care se aventurează la produse lactate obţinute sub acţiunea unor culturi de bacterii, cum ar fi kefirul sau sortimente mai complicate de brânză. Cei care şi-au descoperit pasiunea pentru brânzeturi şi iaurturi de casă spun că acestea sunt mai sănătoase şi mai bune la gust decât cele care se găsesc într-un magazin obişnuit, fiindcă nu conţin stabilizatori de gust sau arome identic naturale. Lactatele de casă sunt apoi folosite la diverse feluri de mâncare.

Specialiştii în chimie alimentară avertizează însă amatorii de brânzeturi de casă să fie atenţi la laptele folosit, recomandându-le să opteze pentru cel pasteurizat, de teama apariţiei unor bacterii nedorite în laptele proaspăt, care nu-şi manifestă prezenţa prin modificări ale gustului acestuia. Fireşte însă că, indiferent de laptele folosit, reuşita produselor preparate în casă nu este garantată.

Pe lângă entuziaşti mai sunt şi cei cărora li se pare distractiv procesul în sine de preparare a lactatelor de casă şi care organizează petreceri cu prietenii, la care cu toţii vin cu lapte şi apoi se pun pe treabă la făcut brânzeturi simple, gen mozzarella sau ricotta.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/inca-nu-stiti-sa-faceti-branza-9185095
9185095
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.