Îmbrăcat în portocale

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 16 septembrie 2017 40 afişări

Dacă miezul portocalelor poate fi consumat ca atare sau sub formă de suc şi alte preparate, cojile fructului ajung în general să fie aruncate la gunoi, în caz că nu le găseşte cineva şi lor o întrebuinţare.

Îmbrăcat în portocale

Unei tinere siciliene care a studiat designul vestimentar la Milano, Adriana Santonocito, i-a venit ideea de a le transforma în fibre textile care să poată fi folosite de industria modei şi astfel a luat fiinţă Orange Fiber, o companie la care s-a asociat cu o fostă colegă de facultate, Enrica Arena, şi care încearcă să convingă producătorii de articole vestimentare să folosească fibra obţinută din coji de portocală.

Ea vrea să rezolve, măcar parţial, problema deşeurilor de citrice din Sicilia. Orange Fiber a reuşit să găsească atât investitori, atraşi de faptul că nu era un start-up high-tech, cât şi clienţi, casa de modă Salvatore Ferragamo lansând în acest an articole vestimentare din fibre obţinute din coji de portocală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
aruncare,
caz,
folosire,
general,
gunoi,
moda,
obtinere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.