Ganja, un oraş al hanilor, poeţilor şi al tineretului

Postat la 02 iunie 2016 120 afişări

Ganja, un oraş al hanilor, poeţilor şi al tineretului

Oraşul din Azerbaijan are două milenii de istorie şi este în continuă schimbare. Ca monument de cultură antică, Ganja este unul din cele mai frumoase oraşe din Azerbaijan şi una din atracţiile turistice ale ţării. În 2016, tinerii sunt în centrul atenţiei, iar Ganja îşi va dovedi tinereţea ca noua Capitală Europeană a Tineretului, un titlu onorific pe care l-a preluat de la oraşul Cluj, informează stirile.tvr.ro

Ganja a jucat un mare rol în istoria Azerbaijanului, s-a aflat pe Drumul Mătăsii ca loc de popas al caravanelor şi al schimburilor de mărfuri şi de idei, a trecut prin mai multe imperii, a fost distrus şi reconstruit de mai multe ori, iar de când ţara şi-a câştigat independenţa faţă de URSS, în 1991, şi a cunoscut boom-ul economic datorat petrolului, oraşul s-a dezvoltat mult devenind şi un mare centru turistic.

Acum, Ganja este al doilea cel mai mare oraş din Azerbaijan, după capitala Baku, şi o treime din cei 800 de mii de locuitori sunt tineri sub 30 de ani. Oraşul are patru universităţi, tot atâtea colegii şi zeci de organizaţii studenţeşti şi ONG-uri de tineret şi a fost Capitala Tineretului din Azerbaijan în 2012, iar în 2016 este Capitală Europeană Tineretului, deşi nu este un oraş al Uniunii Europene.

Mai multe detalii puteţi citi pe www.stiri.tvr.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tineret,
capitala,
istorie,
continuare,
schimbare,
stiri,
tineri
/arta-si-societate/lifestyle/ganja-un-oras-al-hanilor-poetilor-si-al-tineretului-15416498
15416498
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.