Discreţie de argint

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 07 noiembrie 2015 81 afişări

Discreţie de argint

Pe lângă bijuteriile de aur sau aur roz cu pietre preţioase spectaculoase îşi fac loc şi unele care se adresează femeilor care caută ceva mai discret, creatorii readucând astfel în atenţie argintul. Case de modă ca Maison Margiela sau Balenciaga au inclus în colecţiile lor recente bijuterii de argint, existând însă şi creatori independenţi care lucrează preponderent cu argint, unii dintre ei colaborând chiar la un moment dat cu companii importante din industria modei.

Creatoarea Charlotte Chesnais, care a realizat în trecut piese pentru Balenciaga, şi-a lansat propria sa colecţie în acest an, colecţie formată din brăţări şerpuitoare şi cercei ce amintesc de sculpturi mobile. Inspirată de bijuteriile de argint purtate de mama şi bunica sa, Sophie Buhai şi-a lansat şi ea propria colecţie anul acesta, făcându-se remarcată pentru pandantive în formă de ou şi brăţări.

Un alt designer care a ales să se joace cu argintul este Lynn Ban, care preferă să îl combine cu diamante, o parte dintre piese sale fiind inspirate de armuri, după cum ea însăşi o recunoaşte. Şi creatoarea Mona Jensen, care lucrează pentru casa Tom Wood, preferă argintul, cele mai populare creaţii ale sale fiind inelele cu sigiliu.

Designerii de bijuterii, scrie Wall Street Journal, care lucrează cu argint, preferă acest metal nu numai pentru că pot atrage clientele care caută ceva discret care poate fi purtat la o ţinuţă sobră, ci şi pentru faptul că piesele din acest material avantajează mai multe persoane decât bijuteriile din alte materiale.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/discretie-de-argint-14876895
14876895
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.