De ce în această ţară unde fotbalul este extrem de popular este interzisă transmiterea meciurilor sâmbăta

Postat la 02 iulie 2017 156 afişări

În anii 60 majoritatea meciurilor se jucau sâmbetele de la ora 3 PM, dar Bob Lord, fost preşedinte al Burneley FC a convins ceilalţi preşedinţi de cluburi că dacă meciurile nu se vor transmite la TV la acea oră va forţa oamenii să vină la stadioane, astfel se vor vinde mai multe bilete şi cluburile vor avea venituri mai mari.

De ce în această ţară unde fotbalul este extrem de popular este interzisă transmiterea meciurilor sâmbăta

Astfel s-a decis că de la 2.45 PM până la 5.15 PM niciun meci nu va fi transmis la TV. Regula care mai este valabilă chiar şi în prezent.

Poate o fi fost adevărat pentru acea perioadă, însă acum drepturile de televizare sunt extrem de profitabile pentru echipele de fotbal, mai ales pentru cele din Premiere League, unul dintre cele mai vizionate campionate din lume (miliarde de oameni de pe tot globul urmăresc echipele de fotbal din campionatul englez).

De exemplu, transmiterea meciurilor de la 3PM în SUA a costat NBC nu mai puţin de 1 miliard de dolari pentru drepturile de televizare ale meciurilor din 2021-2022.

Mai mult, în prezent majoritatea biletelor sunt deţinute fie de abonaţi, companii, aşadar un om obişnuit care ar vrea să vadă un meci într-o sămbătă oricum nu ar găsi bilete, mai ales la meciurile mari.  

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.