Cum să baţi monedă pe bijuterii

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 13 octombrie 2015 119 afişări

Cum să baţi monedă pe bijuterii

Monedelor vechi le stă bine nu numai în cutiuţe căptuşite cu catifea şi capac de sticlă, ci şi puse în valoare în bijuterii, aşa cum o fac unii creatori care realizează diverse piese pornind de la banii de demult.

Creatoarea londoneză de origine italiană Benedetta Dubini, spre exemplu, s-a folosit de monede antice de bronz şi argint pe care le-a îmbrăcat în caboşoane, atârnat de inele de aur sau aplicat pe brăţări de piele ori folosit în coliere la baza gâtului, imaginaţia fiind-i stimulată de un bănuţ găsit de mama sa.

Casa Bulgari are printre creaţiile sale un colier a cărui piesă centrală o reprezintă o monedă cu chipul împăratului Traian, înconjurată de diamante, safire şi smaralde, iar creatoarea de origine spaniolă Ines Neto propune un colier cu o monedă bizantină montată în aur şi decorată cu diamante.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/cum-sa-bati-moneda-pe-bijuterii-14829573
14829573
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.