Cum arată moştenitorul secret al lui Nicolae Ceauşescu. Singura imagine cu nepotul dictatorului

Postat la 09 august 2017 10215 afişări

Misterul vieţii de azi a lui Daniel Valentin Ceauşescu este, într-un fel, o prelungire a discreţiei care l-a înconjurat chiar de la naştere, din 1981.

Cum arată moştenitorul secret al lui Nicolae Ceauşescu. Singura imagine cu nepotul dictatorului

Singurul copil în viaţă al lui Nicolae Ceauşescu este Valentin, care a stat departe nu doar de politică, ci şi de viaţa publică.

A absolvit Facultatea de Fizică, apoi a studiat la prestigiosul Imperial College din Londa. În 1970 s-a întors în România şi s-a angajat la Institutul de Fizică Atomică, unde a lucrat până în 2013, când a ieşit la pensie.

A fost discret în anii de glorie ai părinţilor săi. Din căsnicia sa cu Iordana Borilă s-a născut nepotul dictatorului, Daniel Valentin Ceauşescu. Acesta a păşit pe urmele tatălui şi a ales să studieze tot fizica.

Despre nepotul lui Nicolae Ceauşescu, născut în 1981, sunt consemnate extrem de puţine date. De exemplu, în arhiva Agerpres, agenţia de presă care avea acces la evenimentele de familie ale cuplului dictatorial, există doar două fotografii în care apare singurul nepot al lui Nicolae şi al Elenei Ceauşescu. Un instantaneu făcut la Neptun, pe plajă, cu Daniel, mama sa, Valentin şi Elena Ceauşescu, şi un altul realizat la Predeal, în care personajele sunt aceeaşi Elena Ceauşescu, împreună cu nurorile Poliana Ceauşescu şi Iordana Borilă. În ambele, Daniel Valentin este consemnat doar cu apelativele „nepotul” sau „fiul”.

În afară de nume, moştenirea de care poate beneficia Daniel Valentin din partea familiei Ceauşescu este aproape nesemnificativă.

Vezi aici cum arată moştenitorul secret al lui Nicolae Ceauşescu

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.