Cu câinele după şoareci

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 18 octombrie 2015 91 afişări

Cu câinele după şoareci

Camera ascunsă la care să rânjească frumos animalul studiat, dând astfel indicii cercetătorilor despre el, nu este întotdeauna o soluţie, cei care doresc să obţină informaţii despre o anumită vieţuitoare trebuind să recurgă şi la alte mijloace, cum ar fi căutatul ei cu câini special dresaţi.

Aşa procedează o organizaţie ecologistă din Marea Britanie, care a finanţat dresarea unui câine care să ia urma şoarecilor pitici, o specie de rozătoare foarte retrasă, scrie BBC. Misiunea lui Tui, căţeaua special pregătită, este de a-i ajuta pe oamenii de ştiinţă să-şi dea seama dacă se susţine ipoteza că şoarecii pitici sunt pe cale de dispariţie din cauza schimbării modului în care se face agricultură şi a reducerii habitatului, cercetătorii considerând că prin intermediul ”detectivului„ canin pot monitoriza mai bine efectivele de rozătoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
caine,
cercetatori,
rozatoare,
special
/arta-si-societate/lifestyle/cu-cainele-dupa-soareci-14852271
14852271
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.