Anatomie din hârtie

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 18 octombrie 2015 130 afişări

Anatomie din hârtie

Quillingul sau arta rulării hârtiei este un hobby cu  vechime, practicat de călugări şi călugăriţe în perioada Renaşterii, care foloseau fâşiuţe de hârtie din Biblii vechi ca material, iar mai apoi de doamnele cu mult timp liber, susţine artista americană Lisa Nilsson.

Creaţiile acestora au inspirat-o să realizeze o serie de lucrări grupate sub titlul de ”Tissue„ (”ţesut„). Lucrările, care reprezintă în principal părţi ale organismului uman sau canin în secţiune transversală, sunt foarte detaliate, asemeni celor dintr-un atlas de anatomie, şi sunt confecţionate din hârtie de dud şi muchii aurite de pagini de carte. Fascinată de posibilitatea de a reda modele complicate cu ajutorul quillingului, Lisa Nilsson a creat şi o serie de covoare din fâşii de hârtie rulate după diverse tipare, intitulată ”Tapis„.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hartie,
hobby,
om,
anatomie
/arta-si-societate/lifestyle/anatomie-din-hartie-14852266
14852266
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.