Premii de 250.000 de euro, pentru proiecte de urbanism în marile oraşe

Autor: Departamentul Social Postat la 18 octombrie 2015 83 afişări

Premii în valoare totală de 250.000 de euro sunt oferite, în cadrul competiţiei Urbaniada, arhitecţilor, urbaniştilor, publicitarilor sau membrilor unor ONG-uri care propun soluţii concrete pentru îmbunătăţirea vieţii în marile oraşe, cu o populaţie minimă de 100.000 de locuitori.

Valoarea unui premiu variază între 15.000 şi 100.000 de euro.

Urbaniada este o competiţie publică, iar arhitecţi, urbanişti, publicitari sau membri ai organizaţiilor neguvernamentale care au în plan proiecte de arhitectură, urbanism sau intervenţii publice sunt invitaţi să le înscrie până pe 14 decembrie 2015, pe site-ul www.urbaniada.net. Se caută proiecte ce au impact asupra unor comunităţi mai mari, specifice marilor oraşe, cu o populaţie minimă de 100.000 de locuitori.

Proiectele participante vor fi evaluate de către un juriu format din nouă specialişti în arhitectură, urbanism, sociologie şi antropologie - Adrian Soare (arhitect-partener - SYAA), Andrei Şerbescu (arhitect-partener ADN BA), Attila Kim (arhitect), Bogdan Iancu (lector universitar Departamentul de Sociologie, Facultatea de Ştiinţe Politice – SNSPA), Mircea Toma (preşedinte ActiveWatch), Oana Preda (director executiv CeRe), Rudolf Grӓf (arhitect-partener Vitamin Architects), Teodor Frolu (arhitect, antreprenor şi co-iniţiator Rowmania) şi Vera Marin (arhitect urbanist, preşedinte al Asociaţiei pentru Tranziţie Urbană din România).

Jurizarea se va face ȋntr-o primă etapă online. În urma acesteia, primele opt proiecte cu cele mai mari note vor intra ȋn a doua etapă de concurs, ȋn care candidaţii ȋşi vor prezenta individual proiectele ȋn faţa juriului şi a board-ului de CSR ING, alcătuit din angajaţi ai băncii. Finaliştii vor fi anunţaţi pe 20 ianuarie 2016, iar lista proiectelor câştigătoare va fi făcută publică până pe 1 martie 2016. Proiectele câştigătoare vor fi implementate până la 1 noiembrie 2016.

Concursul este organizat de The Institute şi ING Bank. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.urbaniada.net.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
URBANIADA,
CONCURS,
PROIECTE
/actualitate/premii-de-250-000-de-euro-pentru-proiecte-de-urbanism-in-marile-orase-14852810
14852810
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.