Cat de bogat este...? Astazi: Wayne Rooney

Autor: Roxana Cristea Postat la 20 mai 2011 121 afişări

Wayne Rooney este un erou al fotbalului englezesc si detiune o avere estimata la cateva milioane de lire sterline. Cum a reusit Rooney sa devina, din simplu fotbalist, multimilionar?

Nascut in 1985, Rooney a inceput sa joace fotbal la varsta de zece ani in cadrul echipei Liverpool Schoolboys. La varsta de 18 ani, Rooney a fost transferat de la Everton la Manchester United. Transferul sau a fost facut pentru suma de 25,6 milioane de lire, cea mai mare suma platita pentru un jucator de 18 ani. In prezent, Rooney castiga 100.000 de lire pe saptamana.

In 2002, BBC l-a numit "Cea mai tanara personalitate din sport a anului". De atunci, tanarul Rooney a facut cariera in stil mare si a castigat bani atat din sportul rege, cat si din reclame.

Pana acum, Rooney a castigat 7,3 milioane de lire din publicitate. A facut reclama pentru Nike, Coca Cola, EA Sports si altele. O revista l-a platit cu 1,5 milioane de lire pentru a face poze la nunta lui cu prezentatoarea de televiziune Coleen McLoughlin. Rooney a cunoscut-o pe Coleen pe vremea cand era la scoala si au ramas impreuna de atunci. Cu toate ca are un sot foarte bogat, Coleen si-a strans din reclame si munca de televiziune propria avere, care se ridica in prezent la opt milioane de lire.

Potrivit listei Sunday Times Rich List, Rooney ocupa locul al patrulea in topul celor mai bogati sportivi din lume cu varsta sub 30 de ani. Averea fotbalistului a fost evaluata de Sunday Times la 33 de milioane de lire.

Cei mai bogati sportivi tineri din lume sunt pilotul de Formula 1 Jenson Button, fotbalistul Michael Owen si Louis Hamilton, campionul Formulei 1.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/cat-de-bogat-este-astazi-wayne-rooney-8276764
8276764
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.