65 de ani cu bikini

Autor: Roxana Cristea Postat la 06 iulie 2011 75 afişări

De la ridicol la frumos, bikini au avut o istorie destul de tumultuoasa in ultimii 65 de ani. Inginerul auto francez Louis Reard a fost cel care a creat costumele de tip bikini moderne, in mai 1946, potrivit BusinessInsider.com.

Reard si-a numit inventia dupa atolul Bikini (componenta a Insulelor Marshall din Pacific) unde se faceau teste cu arme nucleare, presupunand ca oamenii vor fi socati de aceasta costumatie. Desi in prezent exista milioane de modele de bikini, la acea vreme era scandalos sa ti se vada atat de mult din corp.

Brigitte Bardot, Marilyn Monroe, doamna Bond si Halle Berry sunt doar cateva dintre femeile care au castigat faima prin faptul ca au purtat bikini. Brigitte Bardot a ocupat primele pagini ale ziarelor la Festivalul de Film de la Cannes din 1953, cand a fost fotografiata purtand Bikini. Scandalul a ajutat-o sa se faca cunoscuta mai repede si a dus la popularizarea bikinilor in Europa.

O alta actrita care a facut senzatie in bikini este Demi Moore in "Ingerii lui Charlie: In goana mare/ Charlie's Angels: Full Throttle" (2003). Chiar daca actrita Cameron Diaz facea surfing intr-un bikini alb, cea care a atras atentia a fost Demi Moore, care avea atunci 41 de ani si a carei aparitie in acest film a readus-o in randul vedetelor sexy.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moda,
bikini,
Louis Reard,
aniversare
/arta-si-societate/lifestyle/65-de-ani-cu-bikini-8449343
8449343
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.