Lego Holocaust: ne jucăm de-a lagărul de concentrare (GALERIE FOTO)

Postat la 14 ianuarie 2012 97 afişări

O lucrare controversată a artistului polonez Zbigniew Libera a fost achiziţionată recent de Muzeul de Artă Modernă din Varşovia.

Lucrarea, care reprezintă un lagăr de concentrare construit din piese de lego, a fost iniţial criticată pentru că ar lua în râs Holocaustul, după care a ajuns să fie expusă prin diverse muzee şi galerii de artă din lume, inclusiv într-o expoziţie de la Muzeul Evreiesc din New York.

Lego Holocaust: ne jucăm de-a lagărul de concentrare (GALERIE FOTO)

Muzeul din Varşovia a cumpărat lucrarea din piese de lego care reproduc crematorii, barăci şi scene în care paznicii bat deţinuţi scheletici de la un colecţionar norvegian, considerând-o o operă foarte importantă de artă contemporană poloneză.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lego-holocaust-ne-jucam-de-a-lagarul-de-concentrare-galerie-foto-9147271
9147271
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.