Invenţii ciudate din secolul al XIX-lea (GALERIE FOTO)

Postat la 10 decembrie 2011 1926 afişări

O serie de obiecte create acum mai bine de o sută de ani pentru a îndeplini cerinţele instituţiei care se ocupă de acordarea de brevete de invenţie în SUA se pot vedea în prezent la o expoziţie organizată de Muzeul de Artă Americană Smithsonian din Washington.

Obiectele fac parte dintr-o colecţie particulară de circa 4.000 de astfel de articole, deţinută de The Rothschild Petersen Patent Model Museum, şi reprezintă modele la scară mică ale unor invenţii pentru care se cerea brevet, fiind o condiţie obligatorie pentru obţinerea acestuia în secolul al nouăsprezecelea, scrie The Wall Street Journal. Aceste articole au ajuns la vânzare după ce Biroul de Brevete al SUA a renunţat să mai ceară confecţionarea lor, ca urmare a lipsei de spaţiu şi a producerii unor incendii, astfel încât ele au fost cumpărate de colecţionari.

Printre exponate se numără "dispozitivul de prevenire a spargerilor" din 1868, care se monta la uşa de la intrare şi consta dintr-un lanţ cu greutăţi ce acţiona un pistol îndreptat spre spărgătorul care intra în casă, un "lansator de porumbei" - dispoziv cu arc care se monta în cuşca porumbeilor şi se putea declanşa trăgând de o funie, speriind păsările care zburau din cuşcă drept în bătaia puştii celor ce exersau trasul la ţintă folosind aceste înaripate, ori o capcană al cărei inventator se lăuda că poate prinde până la patru şoareci deodată.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/inventii-ciudate-din-secolul-al-xix-lea-galerie-foto-9042323
9042323
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.