Martie si aprilie, lunile comediei. Ce surprize va pregatesc cinematografele (GALERIE FOTO)

Autor: Dobroiu Stefan Postat la 05 martie 2011 40 afişări

Dupa o perioada destul de saraca in chicote in fata marelui ecran, compensam in urmatoarele doua luni, cand nu mai putin de zece comedii se grabesc sa se lanseze in cinematografe. Doua dintre titluri sunt produse in Romania, cineastii nostri dand semne ca sunt din nou atrasi de acest gen atat de popular.

Startul il da "Buna! Ce faci?", debutul in lungmetraj al lui Alexandru Maftei, un apreciat regizor de reclame si seriale care, dupa ce a pus mana pe un scenariu foarte proaspat semnat de Lia Bugnar, ofera publicului din Romania o incursiune intr-un gen aproape uitat la noi, comedia romantica. Actori cvasi-necunoscuti isi dau intalnire pe ecran pentru a spune o poveste ce ar putea atrage publicul de ambele sexe si de toate varstele. Ii avem in fata pe Gabriel si Gabriela, doi soti cvadragenari intre care sentimentele au cam disparut. Ajutati de colegi, cei doi descopera lumea camerelor de chat si ajung sa indrageasca un misterios si atent partener de conversatie, fara sa aiba habar ca tot unul pe celalalt s-au descoperit. Umorul replicilor si insolitul situatiilor din "Buna! Ce faci?" sunt semne ca pe 4 martie am putea vedea la cinema unul din marile hituri ale anului in ceea ce priveste incasarile.

Pe 4 martie se lanseaza si "Coana mare: Asa tata, asa fiu", in care Martin Lawrence se deghizeaza pentru a treia oare in faldurile de grasime ale dolofanei negrese, de data asta secondat de fiul sau vitreg, interpretat de Brandon T. Jackson. Daca v-au placut partile anterioare, poate o sa va placa si aceasta, dar sunt mari sanse sa preferati un alt cuplu comic: Harrison Ford si Diane Keaton, pregatiti de lansarea pe 18 martie a comediei "Matinal cu scandal", o incursiune in lumea televiziunii, a orgoliilor prezentatorilor si-a sacrificiilor imense (in special in materie de rabdare) facute de producatori pentru ca totul sa mearga bine si cifrele de audienta sa creasca.

Lui Ford si Keaton le fac concurenta doi specialisti in comedie mai mult sau mai putin romantica: Adam Sandler si Jennifer Aniston, vedetele de pe afisul lui "Just Go With It"/"Nevasta de imprumut", in care cei doi protagonisti, un chirurg si asistenta lui, se intrec pe sine ca sa o convinga pe noua lui cucerire ca mariajul lor fictiv este pe duca. Suna complicat si neverosimil, dar chiar asa stau lucrurile in aceasta comedie, la finalul careia am putea baga mana in foc ca personajele celor doi actori vor ramane impreuna. Pe 1 aprilie se lanseaza "Hop-Top", un hibrid animatie-live action (in stilul "Alvin si veveritele") ce ne invita pe urmele Iepurasului de Paste. Pe scurt, in timp ce calatoreste incoace si incolo pentru a imparti cadourile aferente, iepurasul (voce Russell Brand) este lovit cu masina de Fred, un pierde-vara care numai de un astfel de pocinog nu mai avea nevoie. Luat acasa pana-si revine din soc, Iepurasul se va dovedi un oaspete cumplit de incomod, dandu-i viata peste cap eroului uman al filmului.

Pentru "Your Highness", o comedie in stilul parodiilor lui Mel Brooks, va trebui sa asteptam pana la 8 aprilie, dar sunt mari sanse sa merite: pe afis avem o multime de nume mari, inclusiv James Franco si Natalie Portman, iar aventura se invarte in jurul a doi printi, unul mai vajnic, celalalt mai indifent la problemele regatului, care trebuie sa faca echipa pentru a o salva pe sortita primului din capcana unui vrajitor (Justin Theroux). Glume extrem de moderne, umor fizic, feminism si metrosexualitate, o multime de elemente fantasy si nenumarate surprize pregatite de regizorul David Gordon Green ar putea transforma "Your Highness" in cea mai tare comedie a primei jumatati de an.

Linistiti vom rade (canta si dansa) si cu "Rio", animatia 3D programata pentru lansare pe 15 aprilie. Regizorul raspunzator pentru mega-succesul seriei "Epoca de gheata" ar pute sa dea din nou lovitura cu aceasta poveste despre Blu, un rar papagal albastru, care isi paraseste confortabila colivie din Statele Unite pentru a-si descoperi radacinile braziliene. Vocea lui Blu este cea a lui Jesse Eisenberg, nominalizat la Oscar anul acesta pentru "Reteaua de socializare", in timp ce partenera lui este interpretata de Anne Hathaway.

Un alt hibrid, dar de aceasta data americano-britanic, ne asteapta pe 22 aprilie, cand pe ecrane se lanseaza "Paul". Cu siguranta ati auzit de Simon Pegg si Nick Frost, lideri de pluton ai comediei britanice "Shaun of the Dead", cu o serie de combinatii trasnite de genul rom-com-zom-ului (comedie romantica, dar si cu zombie). Celor doi le-a casunat acum pe SF si pe extraterestri, interpretand in "Paul" doi tocilari obsedati de misterioasa Zona 51, unde se presupune ca guvernul american concentreaza toate cercetarile si descoperirile privind viata extraterestra. Eroii vor avea parte de mai multa aventura decat visau cand dau peste Paul (voce Seth Rogen), un extraterestru evadat din Zona dupa 60 de ani de captivitate, timp in care dezvolta o multime de obiceiuri pamantene. Daca-i stim bine pe Pegg, Frost si Rogen, lucrurile vor scapa cat de curand de sub control. Sfarsitul lui aprilie ne aduce si "Concediu de la casnicie", noua comedie a fratilor Farrelly ("Mary cea cu vino-ncoa"), dar si "Nasa", o alta comedie autohtona, realizata de aceasta data de MediaPro Pictures. In rolul principal o descoperim pe Whitney Anderson in rolul unei americance stabilite in Romania, eroina trebuind sa infrunte pitoreasca lume interlopa a Bucurestiului cand sotul ei (Dragos Bucur) este acuzat ca ar colabora cu mafiotii locali.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
comedie,
cinematografe,
lansari
/arta-si-societate/film/martie-si-aprilie-lunile-comediei-ce-surprize-va-pregatesc-cinematografele-galerie-foto-8011702
8011702
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.