Cele mai tari filme de la festivalul de la Berlin

Postat la 08 februarie 2010 41 afişări

A 60-a editie a festivalului de film de la Berlin se deschide miercuri, iar lupta pentru Ursul de Aur 2010 se anunta plina de surprize. Numele mari lipsesc la aceasta Berlinala, dar nici nu ne pasa, pentru ca pentru prima oara in ultimii 17 ani, printre aspirantii la unul din trofeele festivalului se afla si un regizor roman.

"Eu cand vreau sa fluier, fluier", al regizorului Florin {erban este unul dintre cei 20 de posibili castigatori ai unuia dintre trofeele acordate de juriul condus de germanul Werner Herzog, iar povestea lui Silviu (George Pistereanu), un detinut intr-un centru de reeducare pentru minori, are toate sansele sa impresioneze in cadrul acestui festival celebru pentru temele sale sociale.

Interpretarile excelente si tensiunea bine tinuta in frau din acest debut in lungmetraj al lui {erban sunt marile atuuri ale Romaniei la o editie a Berlinalei unde Hollywoodul lipseste aproape cu desavarsire. O editie masculina, independenta, poate lipsita de stralucire (dar si de retete!), se va lansa pe 11 februarie cu "Apart Together", noul film al castigatorului din 2008, Wang Quan'an.

Daca in anii trecuti la Berlin veneau Madonna, Penelope Cruz, Michelle Pfeiffer, Renee Zellweger, Kate Winslet, Zhang Ziyi si multe altele, reprezentantii Hollywood-ului anul acesta ar putea fi numarati pe degetele unei maini. Greul cade pe umerii barbatilor: Leonardo DiCaprio, a carui aparitie pe covorul rosu nu a fost confirmata inca, Ben Stiller, James Franco, Casey Affleck si megastarul indian Shahrukh Khan ar trebui sa-si reprezinte filmele aflate toate in selectia oficiala a acestei editii aniversare a festivalului.

Centrul Berlinului si celebra piata Potsdamer vor fi napadite de cinefili, Berlinala fiind cel mai popular (si profitabil) festival al lumii, cu mai bine de 400.000 de bilete vandute la editia din 2009. Proiectiile din programul oficial sunt dublate de cele din piata de filme, unde distribuitori din lumea intreaga analizeaza noi proiecte si decid, practic, programul cinematografelor din 2011 sau chiar 2012. Iata cateva informatii despre cele cinci filme aflate in selectia oficiala la Berlinala achizitionate deja spre distribuire in Romania.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/cele-mai-tari-filme-de-la-festivalul-de-la-berlin-5483534
5483534
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.