Când extratereştrii se întorc să distrugă lumea - GALERIE FOTO SI VIDEO

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 17 iunie 2012 72 afişări

Cel mai nou film al lui Ridley Scott, "Prometheus", aduce pe ecran o temă veşnic la modă: creatorii umanităţii, o rasă extraterestră denumită generic "inginerii", plănuiesc să se întoarcă pe Terra şi să distrugă umanitatea ca s-o înlocuiască printr-o nouă formă de viaţă.

Filmul, care proiectează într-un decor grandios aventura unei misiuni intergalactice ai cărei membri vor avea şansa să salveze omenirea, e conceput ca un fel de prequel la seria "Alien", începută în 1979, şi are o distribuţie de zile mari, incluzându-i pe Michael Fassbender ("Inglorious Basterds"), Noomi Rapace ("Fata cu dragon tatuat") şi Charlize Theron. Ridley Scott a pus la bătaie un buget de 130 mil. dolari şi şi-a trimis echipa să filmeze în Islanda şi Scoţia, unde a găsit peisaje suficient de convingătoare pentru a seduce un public de filme SF tot mai greu de impresionat.

După o săptămână de la premiera din SUA, "Prometheus" avea un scor favorabil de 73% pe Rotten Tomatoes şi un rating de 7,7 pe IMDB, ceea ce dovedeşte, conform comentatorilor din presa americană, că filmul şi-a atins scopul de a fi mai mult decât un blockbuster SF cu monştri şi eroi. Dramatismul filmului e un vehicul bun de transmisie pentru acele întrebări filozofice eterne despre soarta omului, ce se întâmplă când murim, religii ezoterice ale elitelor globale şi teorii ale conspiraţiei, atât de dragi spectatorilor de film de astăzi.

Dincolo de spectacolul vizual uneori terifiant, regizorul a lăsat pentru următorul film răspunsurile la întrebările filozofice, ceea ce i-a putut nemulţumi pe unii spectatori. "Următorul film se va îndepărta şi mai mult de seria Alien şi va urmări să continue explorarea pe cont propriu", a spus Ridley. Să fie aceasta explicaţia pentru care, după încasări de 51 mil. dolari în SUA în primul weekend de proiecţie, filmul aştepta încasări în jur de 20 mil. în al doilea weekend, după "Madagascar 3"? Cert e că în străinătate, SF-ul lui Scott s-a descurcat net mai bine: după zece zile de la lansare, încasările globale erau de 217,5 mil. dolari, din care 59,1% aduse de proiecţiile din afara SUA.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/cand-extraterestrii-se-intorc-sa-distruga-lumea-galerie-foto-si-video-9755131
9755131
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.