10 filme care trebuie vazute in 2010

Postat la 12 ianuarie 2010 95 afişări

Trecerea dintre ani s-a facut pe cai mari, iar James Cameron a devenit singurul regizor cu doua filme - “Titanic” din 1997 si “Avatar” din 2009 - care au depasit un miliard de dolari incasari. 2010 are si el cateva surprize in maneca, desi exista destul de putine sanse ca noul an sa intreaca anul precedent in ceea ce priveste incasarile totale ale cinematografelor.

Sa trecem in revista zece din posibilii campioni la box-office in 2010, adica acele mize sigure carora studiourile si distribuitorii le pregatesc megacampanii de promovare si premiere simultane in cel putin 4.000 de cinematografe la nivel mondial.

1. Luna februarie vine cu Leonardo DiCaprio, Martin Scorsese si un loc obscur de pe harta: Shutter Island. Filmul cu acest nume se va lansa in afara competitiei la urmatoarea editie a Berlinalei (11-21 februarie) si imediat apoi (26 februarie) in Romania. Fanii lui Scorsese ar trebui sa astepte cu sufletul la gura acest nou proiect al regizorului oscarizat pentru "The Departed". Drama cu subiect supranatural, "Shutter Island" urmareste o investigatie plina de surprize a unui detectiv (DiCaprio) intr-un ospiciu situat pe insula din titlu. Investigatia ii va cere detectivului abilitati mai speciale decat logica si flerul si-i va ameninta poate bunul cel mai de pret: sanatatea mintala.

2. "Iron Man 2" se lanseaza la 30 aprilie si are de indeplinit o grea misiune: sa se ridice macar la nivelul primei parti a acestei francize Marvel, excelentul film lansat in 2008 si cel mai bun film cu supereroi al anului respectiv (dupa "Cavalerul Intunecat", desigur). Jon Favreau revine in spatele camerei, iar Robert Downey Jr. in fata ei, insotit de aceasta data de nume mari precum Mickey Rourke (in rolul eroului negativ Whiplash), Scarlett Johansson si Don Cheadle. Un trailer lansat la sfarsitul anului trecut arata ca "Omul de otel" nu si-a pierdut deloc umorul, si cum combinatia de umor si efecte speciale scumpe e calea cea mai sigura spre buzunarul spectatorului doritor de evadare, "Iron Man 2" s-ar putea regasi usor intr-un top al celor mai mari incasari din 2010.

3. "Printul Persiei: Nisipurile timpului" ar putea face din Persia antica exact ce a facut seria "Piratii din Caraibe" din regiunea subtropicala din largul Americilor: fundalul uneia dintre cele mai profitabile francize ale tuturor timpurilor. Ecranizarea unui cunoscut joc video, filmul regizat de Mike Newell si produs de Jerry Bruckheimer ni-l arata pe Jake Gyllenhaal in rolul printului Dastan, ales sa apere distrugatoarele Nisipuri ale timpului de un vizir care le-ar folosi pentru a subjuga lumea intreaga. O distributie internationala, peisaje spectaculoase, aventuri cat cuprinde si o poveste de amor intre Dastan si misterioasa Tamina (Gemma Arterton) transforma "Printul Persiei: Nisipurile timpului" intr-un concurent redutabil pentru orice franciza recenta.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
premiera,
2010
/arta-si-societate/film/10-filme-care-trebuie-vazute-in-2010-5291176
5291176
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.