De văzut neapărat dacă aveţi drum prin America (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 02 octombrie 2011 35 afişări

Următoarele luni se anunţă interesante pentru iubitorii de artă ce locuiesc sau au drum prin Statele Unite ale Americii.

Un spectaculos muzeu construit de la zero într-un orăşel din Arkansas, Bentonville, urmează a se deschide la jumătatea lunii noiembrie, scrie The New York Times. Muzeul, un complex de clădiri cu aspect retrofuturist ridicate într-o zonă de pădure şi grădini care leagă între ele o serie de iazuri, are o suprafaţă de aproape 20.000 de metri pătraţi. Complexul Crystal Bridges a apărut ca urmare a unei sponsorizări în valoare de 800 de milioane de dolari oferite de către fundaţia familiei miliardarilor Walton, întemeietoarea lanţului de magazine Wal-Mart.

Noile muzee ale Americii (GALERIE FOTO)

Sub conducerea lui Alice Walton, fiica lui Sam Walton, fondatorul Wal-Mart, Crystal Bridges îşi propune să devină un important centru dedicat artei americane, de la cea din perioada colonială la cea contemporană, având angajaţi experţi care să se ocupe de achiziţii în domeniu.

Şi la Denver urmează să se deschidă un muzeu interesant, de această dată dedicat unui singur artist, Clyfford Still, care a făcut parte din grupul de artişti newyorkezi cunoscuţi drept expresionişti abstracţi. Instituţia va găzdui lucrările lui Still, pe care puţină lume a avut ocazia să le vadă, dat fiind că artistul a refuzat să mai apară în galerii începând din anii '50.

El a lăsat însă un testament în care cerea ca operele sale, 2.400 la număr, să fie donate unui oraş american ce se oferea să le găzduiască permanent. Publicul va putea admira 110 lucrări la expoziţia inaugurală a muzeului.

La rândul său, Cranbrook Art Museum din Bloomfield Hills, Michigan, proiectat de celebrii arhitecţi Eliel şi Eero Saarinen în anii patruzeci, se redeschide după doi ani de renovări, în urma cărora a fost construită şi o aripă nouă pentru colecţia permanentă a instituţiei. Publicul va avea ocazia să admire exponate din secolele XX-XXI care până acum fuseseră inaccesibile.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/de-vazut-neaparat-daca-aveti-drum-prin-america-galerie-foto-8831332
8831332
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.