LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Cum ajung ziarele să se transforme în obiecte de muzeu (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 04 noiembrie 2012 41 afişări

Indiferent de conţinutul paginilor lor, ziarele pot fi tratate ca opere de artă, după cum o demonstrează o expoziţie deschisă la National Gallery of Art din Washington sub titlul "Shock of News", ce prezintă lucrări care au ca inspiraţie ori ca material de lucru ziarele şi fenomenul presei scrise pe parcursul ultimilor 100 de ani.

Printre acestea se numără "21 aprilie 1978" de Sarah Charlesworth, alcătuită din 45 de pagini de gardă cu fotografia politicianului italian Aldo Moro, ucis în 1978 de Brigăzile Roşii, o lucrare a unui sculptor american constând din două pagini de ziar poleite cu aur de 24 de carate sau "Dali News", un ziar realizat de Salvador Dali cu ştiri despre sine. Una dintre lucrări reprezintă un salam făcut în 1961 de artistul neamţ Dieter Roth dintr-un exemplar de Daily Mirror şi intitulat "Literaturwurst".

Cum ajung ziarele să se transforme în obiecte de muzeu (GALERIE FOTO)

Expoziţia va rămâne deschisă până la 27 ianuarie 2013.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/cum-ajung-ziarele-sa-se-transforme-in-obiecte-de-muzeu-galerie-foto-10274844
10274844
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.