Cele mai mari jafuri de obiecte de arta din istorie (GALERIE FOTO)

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 10 aprilie 2011 56 afişări

Furtul este o arta, mai ales cand la mijloc sunt obiecte de arta cu valoare uriasa din muzee, castele sau locuinte ale unor oameni cu bani.

Jafurile de obiecte de arta sunt destul de rare, mai ales raportat la numarul potentialelor obiecte care pot fi furate. Potrivit CNBC.com, Furtul de astfel de lucruri tine insa mai mult de obsesie decat de castigul in bani al hotului pentru ca, fiind vorba de obiecte unicat sau raritati, jafurile nu pot fi monetizate. Iar obiectele raman in colectia personala a hotilor.

Pagubele cauzate de furtul obiectelor de arta se ridica anual la peste sase miliarde de dolari, potrivit estimarilor FBI.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
special,
furturi,
muzee
/arta-si-societate/cele-mai-mari-jafuri-de-obiecte-de-arta-din-istorie-galerie-foto-8144311
8144311
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.