Ce-aţi zice de o eşarfă pictată de Dali, Picasso sau Matisse? (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 10 iunie 2012 122 afişări

Scumpe şi accesibile doar celor cu bani mulţi, operele artiştilor celebri ajung însă la un public mai larg, atunci când posesorii pot să poarte lucrările respective. Cum?

Până în preajma celui de-al doilea război mondial se considera că o lucrare trebuie să fie unică şi că obiectele produse în serie erau doar pentru mase, nu şi pentru artişti. Ulterior însă, concepţiile încep să se schimbe şi astfel încep să-şi facă loc în modă nu numai materiale cu imprimeuri deosebite aplicate manual, furnizate de designeri ca Ascher sau Wesley Simpson unor creatori de modă precum Dior sau Schiparelli, ci şi imprimeuri create de însuşi Henri Matisse pentru baticuri, de exemplu.

Şi alţi artişti celebri şi-au demonstrat măiestria, nu numai pe pânza tablourilor, ci şi pe eşarfe, baticuri sau rochii: printre ei se numără Dali, Chagall, Miro sau Picasso, scrie The Telegraph.

Ce-aţi zice de o eşarfă pictată de Dali, Picasso sau Matisse? (GALERIE FOTO)

Pe hainele purtate de doamne şi domnişoare au ajuns până şi copertele şi desenele realizate pentru publicaţia The New Yorker de cunoscutul artist de origine română Saul Steinberg, idee care l-a inspirat şi pe discipolul său, Andy Warhol, să creeze imprimeuri pentru articole vestimentare.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/ce-ati-zice-de-o-esarfa-pictata-de-dali-picasso-sau-matisse-galerie-foto-9727383
9727383
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.