Vin la discretie - poftiti de gustati

Postat la 21 noiembrie 2010 40 afişări

Un manual care ii poate interesa atat pe initiatii in oenologie, cat si pe simplii amatori de vin. Fiecaruia i se ofera dupa pofta cunostintelor si nu i se cere decat sa intinda paharul curiozitatii.

Dupa un preambul istoric, care merge din Antichitate pana in mileniul III al erei noastre, trecand prin Evul Mediu si asa-numita Epoca de Aur a vinului (perioada dintre 1500 si 1800), ne sunt prezentate importanta terroir-ului si principalele tipuri de struguri, viata podgoriei si tainele cramelor, principalele categorii de vinuri, de la cele spumante la cele florale, precum si categoriile antagonice taninos/netaninos, dulce/desert sau vin vechi/vin tanar.

Urmatoarele treisprezece capitole ale cartii ofera informatii despre principalele tari viticole ale lumii, cu descrierea celor mai importante regiuni, precum si recomandari ale expertilor privind producatorii si vinurile. Prezentarea fiecarei regiuni sau tari este insotita de o harta a zonelor viticole, de detalii referitoare la industria viticola, de la legislatie pana la metodele de productie.

"Vinurile lumii", seria Enciclopedii pentru toti, Editura Litera, Bucuresti, 2010

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
enciclopedie,
vinuri,
oenologie,
podgorii
/arta-si-societate/carte/vin-la-discretie-poftiti-de-gustati-7731348
7731348
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.