Manual de încetinire, cu Arianna Huffington

Autor: Dorin Oancea Postat la 02 noiembrie 2014 302 afişări

Arianna Huffington este întruchiparea visurilor de succes ale oricărui blogger din lumea aceasta, prin puterea pe care website-ul The Huffington Post a căpătat-o în lumea internaţională a presei, dar şi prin tranzacţia realizată în 2011 cu AOL, în valoare de 315 milioane de dolari.

Manual de încetinire, cu Arianna Huffington

"Succesul redefinit. Prosperitate, înţelepciune, miracol şi crearea unei vieţi pline de sens", în engleză "Thrive: The Third Metric to Redefining Success and Creating a Life of Well-Being, Wisdom, and Wonder" este al 14-lea volum semnat de Huffington, a cărei carieră literară a început în 1973 cu "The Female Woman", un atac la mişcarea de emancipare a femeilor.

În cei 41 de ani scurşi de atunci, Arianna Huffington şi-a schimbat ţinta; deşi "Succesul redefinit" se adresează cu precădere femeilor, propunerea Ariannei Huffington se aplică omului moden în general: este vorba de adoptarea unei a treia unităţi de măsură a succesului, pe lângă cele două deja existente: - bani şi putere; a treia metrică este clădită pe patru fundamente: - bunăstare, înţelepciune, miracol şi dăruire, noţiuni care alcătuiesc cele patru secţiuni ale cărţii.

"Atenţia noastră s-a concentrat asupra modului în care putem face mulţi bani, asupra modului în care ne cumpărăm o casă mare şi asupra modului în care putem avansa cât mai sus în carieră. În timp, în momentul de faţă, succesul, banii şi puterea au devenit practic sinonime în mintea multora", spune Huffington.

Autoarea invocă chiar propria experienţă, pentru că în 2007, ca redactor-şef al The Huffington Post, ajunsese să doarmă numai patru sau cinci ore pe noapte şi să nu mai aibă timp pentru cei doi copii. A ales să încetinească, iar "Succesul redefinit" se vrea a fi un manual de încetinire aplicabil tuturor - schimbarea obiceiurilor şi îndepărtarea de anumite cutume culturale, informaţii pe această temă, cercetări academice şi ştiinţifice, dar şi practici, instrumente şi tehnici uşor de folosit în programul zilnic.

Apar, de pildă, îndrumări pentru amenajarea unei camere de meditaţie sau liste cu aplicaţii utile, de exemplu una care forţează telefonul mobil să se închidă pentru o anumită perioadă, de la 30 de minute la o lună de zile, aplicaţie extrem de utilă în vacanţe. "Găsiţi-vă punctul de sprijin - centrul înţelepciunii, al armoniei şi al forţei lăuntrice. Şi, din acel moment, schimbaţi lumea din propria perspectivă, conform propriei definiţii a succesului, astfel încât cu toţii - femei şi bărbaţi deopotrivă - să putem prospera şi să trăim cu mai multă bunăvoinţă, mai multă fericire, mai multă compasiune, mai multă recunoştinţă şi, da, cu mai multă iubire", un sfat decent asupra căruia merită chibzuit.

Arianna Huffington - "Succesul redefinit. Prosperitate, înţelepciune, miracol şi crearea unei vieţi pline de sens", Editura Publica, Bucureşti, 2014

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/manual-de-incetinire-cu-arianna-huffington-13484468
13484468
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.