Bun venit pe piata cumparatorului

Postat la 11 august 2009 58 afişări

“Cea mai importanta tranzactie financiara pe care un consumator obisnuit o face in decursul vietii este vanzarea sau cumpararea unei locuinte.” Aceasta este premisa cartii (cu o patrunzatoare prefata semnata de Adrian Vasilescu) lui Eduard Mircea Uzunov si Liviu Marcoci, doi entuziasti oameni de afaceri romani.

Invocand intreaga lor experienta, cei doi traseaza un tablou al pietei imobiliare romanesti, al evolutiei sale istorice, al psihologiei actorilor imobiliari, al mecanismelor ei globale si locale, incercand sa configureze niste posibile linii de evolutie a domeniului. Primele capitole ofera raspunsuri la intrebari simple, dar esentiale: Cum trebuie aleasa amplasarea unei proprietati imobiliare? Trebuie sa apelam la serviciile unui broker imobiliar? Cum sa evaluam o proprietate? Ulterior suntem introdusi in nuantele subiectului, in laturile sale cu vizibilitate mai redusa: Cum sa cumperi cu banii altora? Ce trebuie sa stii inainte de a semna actele de proprietar? Cum sa investesti putin si sa castigi mult?

Sectiunea de final a cartii ne aduce in prezentul imobiliar, oferindu-ne sfaturi despre modul cum trebuie sa reactionam in acest moment de deruta economica. Iata cateva dintre ele: “O piata imobiliara fluctuanta are propriul sistem imunitar care o fereste de boli grave. Perioadele de scadere sau cele de criza reprezinta mecanismul imunologic prin care piata imobiliara se curata de tot felul de neaveniti si oportunisti, care reprezinta pentru ea ceea ce reprezinta virusii pentru organismul uman”. Sau: “Este o mare greseala sa te abtii de la investitii in perioadele de scadere.

Banii trebuie folositi pentru a cumpara cand preturile se apropie de cel mai scazut nivel”. Rezumand, autorii sustin ca in perioadele de criza economica generala apar foarte multe oportunitati, ca se “deschid portile raiului”, pentru ca in aceste momente se nasc noi legaturi comerciale care in perioadele de crestere sunt aproape imposibile si ca s-a intrat in perioada numita “piata cumparatorului”, cand se pot cumpara case la preturi bune.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tranzactie,
carte,
consumator,
vanzare,
uzunov
/arta-si-societate/carte/bun-venit-pe-piata-cumparatorului-4733515
4733515
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.