Artă chinezească pentru plăcerea Europei (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 02 iunie 2013 201 afişări

Comorile culturale ale Chinei călătoresc prin toată lumea: după războinicii de teracotă expuşi în această perioadă la Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, o serie de lucrări grupate sub titlul de "Capodopere ale picturii chineze, anii 700-1900" urmează a lua calea Angliei, unde vor fi expuse din octombrie la Victoria & Albert Museum din Londra.

Exponatele sunt în general rarităţi adunate pentru acest eveniment din diverse colecţii de prin lume şi prezintă teme religioase, peisaje, iar în unele dintre ele se poate vedea influenţa Vestului.

Artă chinezească pentru plăcerea Europei (GALERIE FOTO)

Unul dintre cele mai importante obiecte expuse este un pigment de prin anul 900 d.Hr. folosit în epocă pentru obţinerea culorii albastre. Pigmentul, încă utilizabil, a fost descoperit odată cu rămăşiţele atelierului unui pictor din acea vreme.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
pictura,
expozitie,
mnir,
londra,
pigment,
raritati
/arta-si-societate/arta-chinezeasca-pentru-placerea-europei-galerie-foto-10918263
10918263
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.