Air France a lansat noul first class. O treime dintre pasagerii clasei de lux zboară între Paris şi New York, Los Angeles şi Washington (FOTO)

Autor: Razvan Muresan Postat la 13 mai 2014 669 afişări

Compania aeriană Air France, cel mai mare transportator din Europa după numărul de pasageri, a lansat nouă clasă La Premiere, corespondentul first class, în urma unei investiţii de 50 de milioane de euro.

Diferenţa dintre tariful unui bilet la clasa economy şi cel la first class este, în medie, de 1 la 10, în conformitate cu suprafaţa ocupată. Astfel, dacă un bilet dus-întors, la clasa economy, pe relaţia Paris-New York, costă aproximativ 700-800 de euro, preţul unui bilet la La Premiere trece de 9.000 de euro. 

O treime din pasagerii clasei La Premiere ai Air France zboară pe rutele Paris-New York, Paris-Los Angeles şi Paris-Washington D.C, iar jumătate dintre pasagerii acestei clase călătoresc între Europa şi America de Nord.

Investiţia într-un loc din clasa La Premiere se apropie de un milion de dolari, compania urmând să echipeze 76 de locuri din 19 aeronave de lung-curier Boeing 777, seria 300. Fiecare loc ocupă o suprafaţă de trei metri pătraţi, cabina de lux putând fi transformată în spaţiu de dormit, loc de servit masa, de relaxare sau de lucru. Clasa La Premiere oferă în medie zece locuri pentru pasageri în fiecare aeronavă.

În 2013, Air France a raportat un grad de ocupare de 38% pentru clasa La Premiere. Compania urmăreşte creşterea acestui indicator la 50%, pentru a ajunge la break-even.

First class este segmentul cel mai luxos al curselor de linie din aviaţia mondială, fiind urmat de clasele business, premium economy şi economy.

Citiţi mai multe despre planurile Air France şi noua strategie de poziţionare a companiei în ediţia tipărită a revistei Business Magazin, din 26 mai 2014.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
air france,
la premiere,
pasageri,
first class
/analize/transporturi/air-france-a-lansat-noul-first-class-o-treime-dintre-pasagerii-clasei-de-lux-zboara-intre-paris-si-new-york-los-angeles-si-washington-foto-12625114
12625114
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.