Bursa in picaj

Postat la 06 octombrie 2009 10 afişări

Vara anului 2007 gasea bursa autohtona la maxime istorice atat din punctul de vedere al indicilor, cat si al capitalizarii. Dar tot atunci a inceput caderea pietei ipotecare secundare, adica asa-numita criza subprime, care avea sa duca la cea mai grav criza financiara de dupa al Doilea Razboi Mondial.

Pierderile fondurilor de investitii si ale bancilor implicate in criza ipotecara au creat panica in pietele de capital din toata lumea. Investitorii mari au inceput sa isi retraga banii, iar un astfel de efect nu ar fi avut cum sa ocoleasca nici piata romaneasca, perceputa ca avand riscuri mai mari decat pietele mature. Cum si investitorii mici s-au grabit sa isi marcheze profiturile, mai ales cei care intrasera in piata in perioada 2004-2006, scaderile au fost si mai puternice.

Cu exceptia unor scurte momente de revenire, bursa de la Bucuresti a inregistrat caderi permanente, indicii bursieri ajungand in primele luni ale acestui an la nivelurile dinainte de 2004.

Click aici pentru a citi materialul www.businessmagazin.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bursa,
cadere,
picaj,
criza
/analize/servicii-financiare/bursa-in-picaj-4961913
4961913
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.