UE sa plateasca training-urile!

Postat la 07 octombrie 2008 27 afişări

Companiile care au depus proiecte pentru a obtine finantare europeana pentru training vor primi raspunsurile in aceste zile. Urmeaza primirea banilor si, in cel mai scurt timp, inceperea proiectelor. Se anunta un sfarsit de an relativ aglomerat pentru firmele de training care au reusit sa se califice.

 

La inceputul anului, pentru firmele de pe piata de training se ivea o noua atractie: peste patru miliarde de euro, majoritatea fonduri europene, asteptau sa fie absorbite de companii private si institutii publice, in cadrul asa-numitului Program Operational pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. Cea mai mare parte ar fi urmat sa fie alocata pentru proiecte de training, iar principalii candidati pe care ii intuiau la acea perioada trainerii erau institutiile publice, pe de o parte pentru ca era bine cunoscut deficitul de imagine pe care functionarii publici il aveau la capitolul atitudine, pe de alta parte pentru ca era cea mai putin costisitoare metoda de a rezolva o problema care a devenit tot mai stringenta odata cu integrarea in Uniunea Europeana: calitatea serviciilor din institutiile de stat.

 

“E o oportunitate foarte mare atat pentru noi, cat si pentru institutiile publice, care intampina aceasta problema, a proastei relationari a functionarilor cu publicul”, spunea la acea vreme Costea Dumitrescu, partener in cadrul firmei de training Ascendis, care avea in plan implicarea in mai multe asemenea proiecte cu bani europeni. Procedura era destul de complicata, nu doar in ceea ce priveste redactarea proiectului de finantare, ci si in privinta conditiilor pe care trebuia sa le indeplineasca firma solicitanta, cu tot cu termenii in care trebuia sa se desfasoare proiectul.

 

Urmărește Business Magazin

/analize/resurse-umane/ue-sa-plateasca-training-urile-3279620
3279620
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.