Harta distractiei din Centrul Vechi

Postat la 26 noiembrie 2010 391 afişări

Daniel Mischie, actionar minoritar si COO al grupului City Grill, impreuna cu alti proprietari din Centrul Vechi – precum Mugur Mihaescu (St.Patrick), Radu Diaconu (Les Bourjois) si Marilena Andries (Il Pianissimo) au pus bazele unui grup de initiativa pentru dezvoltarea Centrului Vechi: Asociatia Comerciantilor din Centrul Istoric – Micul Paris.

Daca in 2008 erau in Centrul Vechi putin peste 30 de localuri, 2009 si 2010 au adus o triplare a numarului acestora, dar si un trafic incredibil de clienti pe stradutele mai mult sau mai putin pavate din interiorul patratului format de bulevardele Regina Elisabeta, I.C. Bratianu, Calea Victoriei si Splaiul Independentei.

"In ultimii doi ani s-au deschis cateva zeci de restaurante, pub-uri, cafenele si tot felul de alte concepte de localuri in Centrul Istoric, iar acum numarul acestora depaseste 100, mergand spre 120", spune Daniel Mischie, director de operatiuni si actionar minoritar in cadrul afacerii controlate de Dragos Petrescu. De saptamana trecuta, Mischie este si director al Asociatiei Comerciantilor din Centrul Istoric - Micul Paris, conducand un grup de initiativa din care mai fac parte Mugur Mihaescu (proprietarul St. Patrick), Radu Diaconu (proprietarul Les Bourjois) si Marilena Andries (proprietara Il Pianissimo).

"Interesul acestei asociatii este sa discute cu autoritatile locale despre dezvoltarea zonei si despre rezolvarea principalelor probleme care impiedica o si mai mare crestere a businessului din Centrul Istoric", spune Daniel Mischie, care a avut saptamana trecuta o discutie de cateva ore cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, pe aceste teme.

Principalele probleme ale Centrului Istoric sunt - inca - situatia incerta a proprietatii a peste 30% dintre spatii, dar si renovarea strazilor si a fatadelor. "Se vor face toate pana la urma, iar in 2011 Centrul Istoric va arata si mai bine", crede Daniel Mischie, care mizeaza pe dezvoltarea laturii culturale a petrecerii timpului liber.

Urmărește Business Magazin

/analize/comert/harta-distractiei-din-centrul-vechi-7752878
7752878
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.